Je hebt zojuist de deur met daarop de tekst Spiritualiteit geopend. Wellicht vanuit nieuwsgierigheid of omdat je geïnteresseerd bent in spiritualiteit.

Wanneer je ook de volgende deur opent, word je een filosofie gepresenteerd op basis van Esoterische Gnostiek, hetgeen Verborgen Kennis betekent. Het gaat hier om min of meer verborgen kennis op het gebied van spiritualiteit. Spirituele zaken hebben alles te maken met geloven of met een geloof. Een geloof valt niet of moeilijk te bewijzen. Een geloof is vaak gebaseerd op diverse aannames, maar soms ook op bepaalde feiten. Deze maken het geloof dan tot wat het is.

Verstandelijk gezien kan een geloof dan weleens gezien worden als een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Gevoelsmatig kan een geloof zelfs nog verder promoveren. Een gevoelsbeleving heeft ons vaak heel veel te vertellen, soms krijgen we in een later stadium het bewijs betreffende de waarheid van een bepaald gevoel.

 

De hierna volgende spirituele filosofie heeft als titel “de Thuisreis” en bevat de volgende onderwerpen:

  • Het Verbond
  • De afscheiding
  • Onvoorwaardelijke Liefde
  • Het leven op aarde

 

Je wordt van harte uitgenodigd om nu de betreffende onderstaande kloosterdeur te openen, zo je dit wenst. Het lezen van de totale filosofie zal ongeveer 50 minuten in beslag nemen. Wellicht zal dit omschreven geloof je kunnen verduidelijken waarom jij eigenlijk hier op aarde bent.